Het onderhoud + verfraaien van de radiator
Gepubliceerd op: 10 juli 2022

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: radiatoren zijn niet echt mooi! Maar met koud weer is het wel heel prettig als er radiatoren hangen om het huis comfortabel te verwarmen. In deze blog laten we zien welke mogelijkheden je hebt om de radiatoren te verfraaien en waarom het belangrijk is om ze schoon te houden.

Radiatoren verwarmen in de winter je huis en dat maakt dat we ze niet kunnen missen. Tenzij je uiteraard de beschikking hebt over vloerverwarming.

Radiators stofvrij houden

Het is niet één van de leukste klusjes, maar het moet toch op geregelde tijden gebeuren: de radiatoren ontstoffen. Het zijn namelijk echte stofvangers!

Als de radiatoren niet geregeld worden ontstoft, dan kan dat zelfs leiden tot een hogere energierekening. En zeker met de huidige energieprijzen is het slim om hierop te letten en de radiatoren dus geregeld te ontstoffen.

Ook kan het in huis gaan stinken. Het stof kan namelijk in de radiator terechtkomen. En als de verwarming aanstaat dan gaat het stof verbranden en dat ruik je dan weer in huis.

Radiatorombouw

Een simpele manier om je radiatoren aan te passen aan de inrichting is door radiatorbekleding te gebruiken. Met een radiatorombouw of -bekleding kun je een radiator stijlvol in huis wegwerken. Je kunt het zien als een omkasting.

Je kunt een omkasting net zo compleet maken als je zelf wil. Je kunt zijpanelen, staanders toevoegen. En als je graag een zitje in de vensterbank wilt hebben dan is dit ook mogelijk. 

Let er wel op dat de ombouw voldoende warmte doorlaat, zodat je energiegebruik ongeveer gelijk blijft.

Radiatoren verven

Een andere eenvoudige methode om de radiatoren meer bij de inrichting te laten passen is door ze te schilderen.

We raden je aan om altijd eerst een primer te gebruiken welke ook geschikt is voor radiatoren. De primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke verf zich beter kan hechten op de radiatoren.

Uiteraard dient de verf geschikt te zijn om te gebruiken op radiatoren. Het beste kun speciale radiatorverf kopen. Radiatorverf is namelijk hittebestendig tot gemiddeld 800 graden. En deze verf kan ook beter de schommelingen in temperatuur opvangen.

Tip: Voordat er geverfd wordt, zorg ervoor dat de verwarming uit staat en de radiator helemaal is afgekoeld. En zet de radiator ook pas weer aan wanneer de verf geheel is opgedroogd. Dit kan wel enkele dagen duren.

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X