Help, waar is het bonnetje van de waterkoker?
Gepubliceerd op: 22 juni 2018

“Waar is het bonnetje nou gebleven, ik had het hier op de stapel papieren gelegd! Mijn waterkoker is kapot en ik heb hem nog geen 7 maanden!” Ik zet een pannetje water op het vuur en besluit om dan  maar op deze manier mijn kop thee te gaan zetten. Ik blijf de rest van de dag zoeken naar het bonnetje.

Na een paar dagen ben ik gewend aan het feit dat ik met een pannetje water kook en gaat de waterkoker in een keukenkastje voor als ik de kassabon gevonden heb, zodat ik dan terug kan gaan naar de winkel. Ik neem me wel voor om kassabonnen in te gaan scannen en digitaal te gaan bewaren. De bonnen die langer zijn dan een A4 knip ik op een nette manier doormidden, zodat nog steeds alles leesbaar is wat leesbaar moet zijn. Sorteren op datum, naam winkel en prijs. Dan weet ik genoeg om het bonnetje later terug te vinden.

Een blauwe verrassing!

Ik kom terug van de honden uitlaten en er zit een blauwe envelop in de brievenbus. Huh? vreemd, ik verwacht geen bericht van ze, ik heb alles op de rit! In de brief verwijzen ze naar een vorig schrijven… euhm! Die kan ik niet terugvinden… Ik gooi nooit iets weg van de belastingdienst dus hij kan niet ver weg zijn? Zou hij in één van de kratten papieren zitten die in de hoek van de huiskamer staan? Ik zie er als een berg tegenop maar ga toch zoeken. Zoeken tussen jaartallen. Ik besluit te gaan bellen met de klantenservice van de belastingdienst en vraag of ze een kopie van die brief kunnen sturen. Gelukkig is de situatie te redden maar ik besluit het anders te gaan doen.

Digitaal bewaren is voor mij de oplossing

Ik vraag direct aan de vriendelijke dame op welke manier je hun post moet bewaren. Moet het op papier zijn? “mevrouw, als u het maar terug kunt vinden, als u het digitaal op 2 plekken bewaard kunt u het toch ter plekke uitprinten als u het nodig hebt?” “Op 2 plekken?” vraag ik. “Ja, 1 op een usb stickje en 1 in een veilige cloud” Zo pleeg ik hetzelfde telefoontje naar het UWV en met de zorgverzekering. Ik vraag of ik hun post ook digitaal mag bewaren. Zij zijn zelf ook alles aan het digitaliseren dus het is geen probleem, zolang je het zelf maar terug kan vinden en op 2 plekken bewaard. Vooral van het UWV heb ik al vele jaren post dus dat scheelt eçht heel veel.

En ja hoor, het bonnetje is terecht!

Zo begon mijn digitale administratie. Alles inscannen en sorteren was niet in één dag klaar, ook niet in één week, eerder maanden. De gescande papieren door de vernietiger heen doen voelde dan wel weer lekker elke keer. Sindsdien kan ik gewoon mijn bonnen terugvinden en mijn geld terugkrijgen als er iets kapot is. Ik ben geen gebruiksaanwijzingen meer kwijt want ik scan echt alles in! (oké, bijna alles dan, boodschappenbonnen net niet) Mijn scanner/printer zend alles direct in 2voud naar de computer zodat ik het makkelijk op 2 plaatsen kan bewaren. Het bonnetje van de waterkoker heb ik, denk ik, teruggevonden. Het was zo vervaagd dat het amper nog leesbaar was, maar hij was nét iets ouder dan een jaar op dat moment.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X