Heb jij een rommellade?
Gepubliceerd op: 16 april 2017

Heb jij een rommellade?

Heb jij een rommellade? Dit moet je vooral zo houden! Door dit antwoord zul je waarschijnlijk zeer verrast zijn, maar een rommellade is uitstekend geschikt om je huis opgeruimd te houden ­čśë
Een rommellade is superhandig! Je mikt er al die rare spullen in waarvan je niet weet waar het bijhoort, of wat je er op dit moment mee aanmoet. Heb je een groot huis dan kun je op iedere verdieping wel een rommellade gebruiken.

Hoe gebruik je de rommellade?

Je komt zo af en toe of vaak dingen tegen waarvan je niet weet wat het is of waar het bijhoort. Maar waarvan je het vermoeden hebt dat het een onderdeel van iets is wat je in de toekomst nog nodig hebt.

Of je komt spullen tegen van de andere huisgenoten die je tijdelijk in de rommellade legt. Als ze wat kwijt zijn kun je ze doorverwijzen naar de rommellade. Puzzelstukjes of kleine onderdelen van spelletjes kun je ook een tijdelijk plekje geven in de lade.

Wil je dingen snel uit zicht hebben dan is de rommellade een prima oplossing. Uiteraard daarna wel uitzoeken en elders opruimen of weggooien.

Voorwerpen waarvan je niet weet wat het is of waar het bij hoort kun je het beste labelen of in een plastic zakje doen met de datum erop. Het is namelijk niet de bedoeling dat spullen tot in het oneindige in de rommellade verblijven.

Rommellade uitmesten

Het is uiteraard wel de bedoeling dat je de rommellades af en toe flink uitmest. Anders krijg je lades zoals op bovenstaande foto ­čśë Hoe ga je dan te werk:
  • Kieper de lade om op bijvoorbeeld de tafel of op bed (leg eventueel eerst een tafelkleed op tafel om beschadigingen aan de tafel te voorkomen).
  • Spullen waarvan je niet weet wat het is of waar het bij hoort na 3 maanden weggooien of eventueel verhuizen naar de rommellade in de berging. Spullen in de rommellade van de berging bewaar je hooguit een jaar, daarna kan het definitief weg!
  • Voorwerpen die elders in huis een plekje hebben, daar naar toe verhuizen.
  • Wat kapot is deze week repareren, anders kan het echt weg. Anders blijft het voor eeuwig in de rommellade liggen. En kun je er echt niet buiten? Waarom is het dan nog steeds niet gemaakt?
  • Lade stofzuigen en schoonmaken en je rommellade is klaar voor de volgende ronde.
Categorie├źn

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X