lekker en gezond eten
Gezond en lekker eten – En minder uitgeven
Gepubliceerd op: 30 januari 2023

Het leven is de afgelopen tijd flink duurder geworden. Energieprijzen, bouwmaterialen, premie zorgverzekering alles is behoorlijk in prijs omhoog gegaan. Toch kun je met een goede voorbereiding nog steeds gezond en lekker eten, zonder daarvoor de hoofdprijs neer te tellen.

Kook uit het seizoen! Wanneer je dit doet, scheelt dat echt bij de kassa. Want gezond en lekker eten hoeft echt niet duur te zijn. Als je een beetje oplet met wat je koopt, kun je zelfs besparen op je boodschappen.

Koop groenten en fruit uit het seizoen

Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld het hele jaar door aardbeien kopen. Dat is op zich wel prettig natuurlijk. Wanneer je midden in de winter zin hebt in die mooie rode zomerkoninkjes, dan kun je die gewoon in de supermarkt kopen. En hoef je niet tot het voorjaar te wachten.

lekker en gezond eten  - aardbeien

Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik de aardbeien die in april, mei en juni worden geoogst gewoon het lekkerst! In de herfst en winter koop ik echt geen aardbeien. Ik betaal dan de hoofdprijs, terwijl ze veel minder smaken dan in het voorjaar.

Lekkere aardbeien ruiken zoet. Als dat niet zo is, laat ze dan liggen.

Bijna alle verse groenten kun je ook het hele jaar door verkrijgen. Toch loont het echt om te kiezen voor groenten uit het seizoen. In de herfst kun je bijvoorbeeld volop pompoenen kopen.

Het is een ideale groente waarmee je alle kanten op kunt. Met een lekker pompoen recept zet je een gezonde en lekkere maaltijd op tafel. En houd je een beetje pompoen over? Die kun je prima in een maaltijdsoep gebruiken. Waardoor je ook weer bespaart op je boodschappen. Gezond en lekker eten hoeft namelijk niet duur te zijn.

lekker en gezond eten  - aardbeien

Waar komt het vandaan?

Kijk ook waar de groenten en fruit vandaan komen.  Als je appelen koopt, die uit Nieuw-Zeeland komen, dan betaal je niet alleen de appel. Maar je betaalt ook de vliegreis die de appel af moet leggen om ergens in Nederland op een fruitschaal terecht te komen. Terwijl we in Nederland ook heerlijke appelen kweken zoals de Elstar, Jonagold, Junami en Kanzi.

Gezond en lekker eten

Gezond en lekker eten gaat prima samen met het maken van een weekmenu. Je kunt makkelijker geld besparen doordat je gericht een weekmenu kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld left-overs en restjes van verse producten later in de week nogmaals gebruiken.

Je bespaart ook op de boodschappen waanneer je voor een vegetarische dag gaat. Vlees is de laatste tijd ook erg in prijs gestegen. Door een dagje geen vlees of vis te eten bespaar je ook weer op de boodschappen.

Wil je meer lezen?
Een flexibel weekmenu maken
Bezuinigen op boodschappen
Boodschappen doen met kinderen
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X