Select Page

Geurige warmte

Geurige warmte

Het is warm. Heel warm. Terwijl ik deze blog schrijf eet ik zo’n goedkoop ijsje wat enige afkoeling biedt.  En dan te bedenken dat het volgende week 35 graden wordt! Kun je je het voorstellen? Ik heb maar besloten hetzelfde als de Spanjaarden te gaan doen. ’s Morgens vroeg opstaan, het huishouden doen, ‘s middags lekker lamballen in het zwembad (thank God hebben we twee weken geleden een groot zwembad gekocht) en ‘s avonds de rest van het huishouden doen. Ik vind het welletjes.

Wanneer het zo warm is, vind ik boodschappen doen een welkome afleiding. In de supermarkt is het natuurlijk heerlijk koel. Ik ben dan in staat om een ligstoel mee te nemen en de hele dag daar te chillen.  Dus wanneer ik in m’n kasten kijk en tot de conclusie kom dat ik schoonmaakmiddel en wasmiddel nodig heb, snel ik als de wiedeweerga naar de supermarkt. En dit keer kan ik er extra lang blijven omdat ik één van mijn rare hobby’s kan uitvoeren. Of nou ja, hobby, het is meer een trekje. Namelijk het ruiken aan schoonmaakmiddelen en wasmiddelen. Dus, op naar het gangpad met alle schoonmaakmiddelen.

‘ Wanneer ik in m’n kasten kijk en tot de conclusie kom dat ik schoonmaakmiddel en wasmiddel nodig heb, snel ik als de wiedeweerga naar de supermarkt’

Is het je wel eens opgevallen dat er een verbazingwekkend groot assortiment qua schoonmaakmiddelen en wasmiddelen is? Ik bedenk me net dat wanneer ik hier allemaal aan moet gaan ruiken, ik overmorgen nog bezig ben. We beginnen bij allesreiniger. Je zult het niet geloven, maar er zijn dus 44 soorten allesreinigers. Je hebt huismerk, a-merken, en het allergoedkoopste merk. En dat is dan nog niet alles, je hebt dan een overvloed aan geuren. Je hebt bijna de neiging om ze te drinken, niet dat ik dat ga doen, maar toch. Van waterlelie & katoen, tot hibiscus & cranberry. Het aantal soorten schuurmiddel verbaasd me ook. 6 soorten. Raar eigenlijk, als je bedenkt dat het allemaal hetzelfde werkt. Dan heb je nog 5 soorten schoonmaakazijn, 8 soorten bleekmiddel en 50(!) soorten schoonmaakdoekjes. De keuze is reuze zeg maar. Dus er zit niks anders op om per merk te gaan ruiken en welke het lekkerste ruikt die mee te nemen. De werking ervan is over het algemeen toch hetzelfde.

‘de neiging om GGZ te bellen en durven me niet aan te spreken omdat ik zo’n ruik-fetisj heb’

Dan gaan we naar de wasmiddelen. Ook hier is de keuze weer reuze. Met nadruk op reuze. 76 soorten kleurwasmiddelen, 40 soorten wit wasmiddelen en 10 soorten zwart wasmiddelen. Omdat het aanbod gigantisch is, ga ik écht niet aan alles ruiken, maar wel aan de bekende merken. Als ik iets fijn vind, is dat mijn wasmiddel lekker ruikt. En dan gaan we over naar de wasverzachters. Hoewel het niet echt goed is voor je wasmachine, (je kunt beter azijn gebruiken – beter voor je machine en beter voor je kleding) vind ik wasverzachter toch echt fijn. Er zijn 53 soorten wasverzachters. Hier neem ik dan wel even de tijd voor. Mensen die mij in het gangpad zien staan hebben denk ik de neiging om GGZ te bellen en durven me niet aan te spreken omdat ik zo’n ruik-fetisj heb. Maar eerlijk is eerlijk, wie vindt het nou niet fijn om in heerlijk ruikend bed te stappen? Na zo’n half uur te hebben besteedt aan bekijken en ruiken loop ik naar de kassa. Eenmaal buiten klapt de zinderende hitte tegen mij aan en zweet ik meteen peentjes, maar één ding weet ik zeker: mijn kleding, beddengoed en huis gaat weer heerlijk ruiken.

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X