Tijd tekort?
Gepubliceerd op: 2 januari 2017

Kom jij nog aan je huishouden toe?

Het is lang niet altijd even gemakkelijk om je huishouden bij te houden. Dat kan komen door tijdgebrek, je zit midden in de kleine kinderen, een drukke periode op het werk, mantelzorg of je hebt te maken met beperking waardoor het allemaal niet meer zo gaat als je wel zou willen. Wat kun je doen om het niet uit de hand te laten lopen?

Een uurtje per dag

In boeken, tijdschriften en op internet lezen we de verhalen dat je het huishouden in een uurtje per dag kunt doen. En dat kan ook best wel, als je dat uurtje maar beschikbaar hebt! En dat heeft niet altijd iedereen. Dus wat nu? Er wordt vaak geadviseerd dat je een spreekwoordelijke schop onder je kont nodig hebt, of je moet dan maar iets eerder moet opstaan of toch maar ‘s avonds van de bank komen en je kookwekker zetten. En dat zijn ook mogelijkheden om toch je huishouden gedaan te krijgen. We hebben deze tips zelf ook op Slim Huishouden staan. Maar ook dit geeft niet altijd de oplossing.

Wat kun je dan wel doen?

Het antwoord is simpel: terugkeren naar de basis. En die basis bestaat uit de dagelijkse klusjes en de regelmatig terugkerende taken. Met deze kleine taken  voorkom je dat je straks geen grip meer op je huishouden hebt.

Maar hoe zit het met de andere klussen?

Wanneer je ons basisschema volgt en de dagelijkse klusjes doet dan komt toch alles een keer in aanraking met een soplapje. Alleen niet zo frequent als je misschien wel zou willen, maar waar je gewoon op dit moment niet aan toe komt! Het gaat erom dat je een prettig leven hebt en als je huis dan niet zo blinkend schoon is, dat is dat maar zo. Dat komt later dan wel weer of je huurt een huishoudelijke hulp in. Je huis is er namelijk voor jou en niet andersom 😉

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

2 Reacties

 1. Vanessa

  Hulp gezocht!

  Antwoord
  • redactie

   Waar kunnen we je mee helpen?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X