Select Page

Geef al je spullen een vaste plek

Geef al je spullen een vaste plek

De voordelen van alles een vaste plek geven zijn:

-Je hoeft niet meer te zoeken naar je spullen want je weet precies waar het ligt. Voorwerpen die geen vaste plek hebben gaan zwerven. Ze gaan het hele huis door, ze liggen dan weer op je eetkamertafel en zijn een dag later verplaatst naar de keuken. Met als gevolg dat op het moment dat je het nodig hebt waarschijnlijk niet meer weet waar het ligt. Als je alles een vaste plek geeft scheelt dit een hoop tijd en ergernis.

Het voorkomt het aanschaffen van dubbele spullenAls je vaak spullen kwijt bent, ben je misschien wel geneigd het weer opnieuw te kopen, met als gevolg dat je misschien wel 4 stekkerdozen in huis hebt liggen, terwijl je dit niet weet.  Alles een vaste plek geven scheelt dus ook in je portemonnee.

Opruimen gaat een stuk sneller! Want het enige wat je hoeft te doen is de spullen weer terug op hun eigen plek te leggen. En juist omdat het opruimen gemakkelijker gaat, ga je ervaren dat opruimen helemaal niet een vervelend karweitje hoeft te zijn.

Het schoonmaken wordt daarbij ook veel eenvoudiger. Stofzuigen gaat namelijk een stuk sneller als de vloer niet vol ligt met bijvoorbeeld tassen of schoenen die eigenlijk in de gang horen te staan. Een doekje over de tafel halen gaat eenvoudiger als deze niet vol ligt met sleutels, tijdschriften of post.

Je huis hoeft geen showroom te worden. In een huis wordt geleefd, gewerkt en plezier gemaakt. Dit moet ook vooral zo blijven. Maar het levert veel tijd op als je alles een vast plek geeft en hierdoor maar een paar keer per dag een rondje door je huis hoeft te lopen en je spullen weer naar hun plek brengt. Deze loopjes zorgen ervoor dat je nog maar zelden een grote opruimactie hoeft toe te passen.

PS: als je iets op zijn plek teruglegt (opruimt), zorg er dan voor dat het gelijk gebruiksklaar ligt voor de volgende keer. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker door al je dagelijkse klusjes heen vliegt en meer routine krijgt in alles wat je “thuis” doet.

Nathalie Pons Horn
Jouw opruimcoach

About The Author

Nathalie

Mijn naam is Nathalie Pons Horn en ik woon in Leeuwarden samen met mijn man en kinderen.Ik zet mijn organisatietalent en enthousiasme in om jou te helpen bij het op orde krijgen van je huis en daarmee ook je hoofd. Ik ben gestructureerd, heb doorzettingsvermogen en vind humor belangrijk. Mijn inlevingsvermogen kan ik gebruiken om goed aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie. Ik ben hierdoor in staat om jou goed aan te voelen, maar je daarnaast ook te motiveren en in beweging te zetten.In het ordenen van een ruimte, staat voor mij centraal dat alles een vaste plek heeft! Dit geeft rust en je zal daarmee ervaren dat opruimen een stuk makkelijker en vooral sneller gaat. Als jouw persoonlijke opruimcoach help ik je met: -Orde te scheppen in je huis. -Structureren en herindelen van leefruimtes. -Verkopen van je spullen die je niet meer nodig hebt. -Sturing en begeleiding geven bij het op orde houden van je huis. -Geven van tips zodat opruimen sneller en gemakkelijker gaat.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X