Een fritatta is een ideale manier om restjes groente en aardappel in te verwerken. de basis bestaat uit losgeklopt ei met melk of slagroom en een heel klein snufje zout. Je roerbakt de groente met de aardappeltjes in een koekenpan samen met de serranoham of de baconreepjes. Je kunt het vlees uiteraard ook weglaten.

De groente die wij hebben toegevoegd hadden we nog liggen. Je kunt naar hartelust variëren met de verschillende groente. Sperzieboontjes, bloemkool, broccoli, spinazie etc het kan er allemaal door. In plaats van de aardappelen kun je ook pasta of rijst gebruiken. Een fritatta is een ideale manier om kliekjes in te verwerken.

Heb je geen oven dan kun je de fritatta ook in de koekenpan bereiden. Giet het eimengsel na het roerbakken van de groenten en aardappeltjes in de pan en laat ca een klein kwartiertje afgedekt op laag vuur staan, totdat het eimengsel gestold is.

En zo maak je de fritatta
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Klop de eieren los met de melk of de slagroom en voeg desgewenst een snufje zout toe.
  • Wanneer je nog een restje geraspte kaas over hebt kun je dit door het eimengsel doen.
  • Snijd de groente en de aardappeltjes.
  • Roerbak de groente en de aardappeltjes een paar minuten.
  • Vet een ovenschaal in met bakspray, olie of wat boter.
  • Giet het groente – aardappelmengsel in de ovenschaal.
  • Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de groenten.
  • Bak gedurende ca 20 minuutjes in de oven totdat het eimengsel gestold is.