Select Page

Familie reunie

Familie reunie

Ik had deze week een familiereünie. Geen kleine reünie, maar een grote. Ik heb het er enorm druk mee gehad. Ik moest ruimte creëren, kijken wie bij wie past etc etc. Het is een grote familie, dus ik heb er aardig wat tijd in gestoken. Het gaat om de familie Sok.

Heb je een groot gezin, dan heb je veel sokken. Heel veel sokken. Allerlei kleuren, allerlei maten. En allerlei sokken kwijt. Mensen die zeggen dat ze nooit sokken kwijt zijn, ik geloof jullie niet! No way! Het is onmogelijk geen sokken kwijt te raken! Het sokkenmonster? Bestaat. Geen twijfel over mogelijk. Dat ‘ie huist in de wasmachine? Geen woord over gelogen. Haalde je vorige week 10 paar sokken? Dan heb je nu nog maar 9 sokken over. En volgende week nog maar 7. Over een maand mag je weer nieuwe sokken kopen. En dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan.

Het sokkenmonster

En denk maar niet dat het sokkenmonster alles eet. Nee, het heeft een voorkeur. Van alle maten moet het 1 sok eten. Het is dus ogenschijnlijk op dieet, want anders at ‘ie wel een heel paar. Dus op het moment dat je een paar sokken wilt aantrekken, is de ene sok blauw, en de andere zwart. Ook lust het graag nieuwe sokken. Is het in een goed humeur, dan eet ie gekleurde sokken met een design, moet’ ie naar een begrafenis, dan eet het al je zwarte sokken. Het komt aan en valt af, want elke keer pakt het een andere maat.

‘Ik weet dat het monster honger heeft en trek krijgt in sokken’

En soms heeft het monster genoeg van de sokken en spuugt het ze uit de wasmachine. En dan heb je zo ineens 20 sokken in je wasmand. Dat is het moment dat ik een reünie hou. Het is een warm welkom. Maar wel tijdrovend. Ik moet kijken welke sok bij welke hoort. Uiteindelijk voel ik me zo fijn. Ik kom erachter hoeveel sokken ik heb. Mijn voeten kunnen weer dezelfde sokken aan in plaats van paars met witte stippen en rood met gele strepen.

Maar in de verte hoor ik de maag van het monster rommelen. Ik weet dat het monster honger heeft en trek krijgt in sokken. Tijd om nieuwe sokken te kopen.

 

Tot volgende week. Xxx

 

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

1 Comment

  1. Gosia

    Dan ben ik die ene die nooit sokken kwijt is. Ik doe ze in een waszak, met rits. Er hangt er 1 bij de wasmand en iedereen in huis kan ze daar indoen. En 2x per week gaat ie in de was mee.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X