We hebben een nieuwe blogger bij Slim Huishouden. Wij zijn blij met Selina’s bijdragen met ingang van deze maand. Hieronder stelt ze zich aan jullie voor.

Wie ben ik en waarom ik doe wat ik doe?

Mijn hele leven heb ik in de horeca en catering gewerkt. Klanten tevreden naar huis krijgen was altijd mijn motto. Met een big smile bediende ik iedereen en maakte voor klanten de lunch klaar.
Totdat in 2014 de diagnose borstkanker werd vastgesteld, vanaf dat moment stond mijn leven stond op zijn kop. Daarnaast stopte de cateraar waar ik werkte en raakte dus ook mijn baan kwijt.
Na een lang jaar vol ziekenhuis bezoeken kon ik eigenlijk alleen maar piekeren over mijn ziekte en wat ik daarna zou gaan doen.
Vrienden van me hadden al vaak tegen me gezegd , ga iets met voeding doen, daar heb je het altijd over, dat is waar je zo goed in bent. Voor mezelf beginnen? Puf dat is toch niets voor mij?

 

Toch maar die studie gewichtsconsulent volgen

Voeding heeft mij altijd geïnteresseerd en kan daar uren over praten, dus besloot ik de studie gewichtsconsulent te gaan volgen, gewoon voor de fun.
Mijn mond viel echter keer op keer open van verbazing, eigenlijk wist ik helemaal niet zoveel over voeding en al zeker niet over de voedingsindustrie met al hun misleidingen.

Na mijn studie ben ik de supermarkten in gedoken en dat was best schokkend. Wanneer je echt op de etiketten gaat letten (waar je tegenwoordig ook een studie voor nodig hebt om ze te leren lezen)  dan ga je merken waar je een heleboel winst kunt halen uit je dagelijks producten.

Yes, voor mezelf beginnen

Dit is voor mij de doorslag geweest om voor mezelf te beginnen.
Ik wil vechten tegen de voedingsindustrie met hun vele leugens en misleidingen.

Mensen leren hoe ze kunnen afvallen door middel van produktinformatie en inzicht te geven over hun eetpatroon. En recepten bedenken zodat we gezonde, simpele gerechten op tafel kunnen zetten zonder al die toevoegingen.

Via mijn Facebook pagina #selinafoodcontrol worden geregeld recepten geplaatst met #keepitsimpel en #weetwatjeeet recepten om ideeën te geven.
Wil je meer informatie over mij en wat ik doe, kijk dan eens op mijn website foodcontrolalmere.com.