Eindelijk terug naar school!
Gepubliceerd op: 14 december 2017

Nieuw: een blog over autisme. Frances is een single mam van 2 pubers die beiden de diagnose autisme hebben. De blogs zijn gebaseerd op gebeurtenissen uit haar echte leven. Via haar blogs kun je lezen hoe ze de normale dingen in het dagelijks leven ervaart. Ze schrijft over grappige, leuke en herkenbare zaken, maar ook over de minder leuke en verdrietige dingen in het leven. Dat probeert ze te doen met een vleugje humor. 

DJ is haar 18 jarige zoon. Hij heeft door omstandigheden zijn school niet kunnen afmaken en is een heftige Gamer. Van s’morgens vroeg tot diep in de nacht zit hij achter zijn computer. Sinds kort heeft hij op internet een vriendin gevonden. Ook dat levert Babylonische spraakverwarring op, zoals ze ondervinden. Hulpverlening wil hem graag achter zijn computer vandaan hebben en de kamer uit, maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te gaan.

Yukio is haar 16 jarige dochter. Ze is een thuiszitter. Al 3 jaar lang lukt het haar niet om naar school te gaan en een les te volgen zonder in paniek te raken. Ook thuis zit ze meer in haar kamer dan elders. Communicatie problemen tussen haar ouders leveren veel stress op. Ook worstelt ze zwaar met haar seksualiteit. Voelt zich van alles, behalve zichzelf. Is onzeker over zichzelf en het leven. Vind het leven ook zwaar…

Terug naar school

Hiep hiep hoera! Ik dacht werkelijk dat deze dag niet meer terug zou komen. Maar Yukio, mijn lieve thuiszitter, is weer een schoolgaand kind. Enfin, ze gaat het proberen. Eén keer in de week gaat ze weer 4 uurtjes naar school. Langzaam opbouwen zodat we het niet meteen verprutsen.

S ’morgens vroeg is alles hier al in rep en roer. Ze hoeft er pas om 11.15 zijn maar om 9 uur heerst er hier al een vreemde stilte. Voor het eerst in 3 jaar ben ik alléén. Yukio had haar broer DJ uit zijn bed gehaald met de smeekbede of hij alsjeblieft  mee wilde reizen, want alleen vond ze te eng. Grote broer dus mee. Normaal vechten ze elkaar de tent uit, maar in geval van nood of stress zijn ze één. Heb ik dus toch iets goed gedaan bij de opvoeding. Grote broer is er ondertussen helemaal niet zeker van dat zus lief ook echt in de klas geraakt, dus levert hij haar af bij de klasdeur. Weliswaar 45 minuten te vroeg, maar ze is op school. Als grote broer thuiskomt is de situatie als vanouds. ‘Nou mam, ze weet de weg hoor, thuiskomen doet ze zelf maar!’

’thuiskomen doet ze zelf maar!’

Ik heb van het uurtje alleen genoten. Ik ben als een tornado door het huis geschoten. Lol in mezelf omdat het zo opschoot en ik eindelijk niet gestoord werd. Toch was het raar, met Yukio op school. De klok kruipt, net als toen ze 4 was richting het tijdstip dat ze uit komt. Om 5 uur gaat eindelijk de deur open en komt ze binnen met een slepende tred en ploft in de stoel neer. Uitgeput vraagt ze om thee en valt prompt in de stoel in slaap. Na 20 minuten trek ik voorzichtig haar jas en laarzen uit en wordt ze even wakker. Moe sjokt ze richting haar bed. Als ik even later met een broodje bij haar kom, slaapt ze. En dat blijft ze doen… moe van alle indrukken en overprikkelingen, tot de volgende middag 2 uur.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X