Een nieuw matras kopen – Waar let je op?
Gepubliceerd op: 24 februari 2022

Is jouw matras nodig aan vervanging toe? Stel de aanschaf van een nieuw matras dan niet uit. Voor een goede nachtrust is een goed matras heel belangrijk. 

Een matras gaat gemiddeld zo’n 10 jaar mee. Is jouw matras nodig aan vervanging toe? Ben je bang dat de aanschaf van een nieuw matras te duur zal zijn? Geen zorgen! Er zijn matrassen van goede kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen verkrijgbaar. Hierdoor is het voor eenieder mogelijk om een nieuw matras van een goede kwaliteit aan te schaffen.

Kies voor een matrasvulling die bij je past

Als je een nieuw matras gaat uitzoeken, is het belangrijk om op de matrasvulling te letten. De vulling van het matras bepaalt namelijk jouw slaapcomfort. Het is dus belangrijk om voor een matrasvulling te kiezen die bij jou past. Maar welke matrasvulling is dat? Een eenduidig antwoord valt hierop niet te geven. Het hangt namelijk af van jouw persoonlijke voorkeuren en van je lichaamsgewicht. Vind je het fijn dat een matras veel weerstand biedt? Dan is een matras met een vulling van pocketveren een goede keuze.

Vind je het daarentegen plezierig als het matras zich naar jouw lichaam vormt? Dan kun je beter kiezen voor een traagschuim matras 140×200. Dit matras is wat zachter en vormt zich volledig naar jouw lichaam.

Matrassen in alle denkbare afmetingen

Bij de zoektocht naar een nieuw matras is de matrasvulling erg belangrijk. Maar ook de afmetingen van het matras zijn uiteraard van belang. Het zou immers vervelend zijn als het door jou uitgekozen matras niet op je bed past. Heb jij een comfortabel tweepersoonsbed? Dan is een matras 160×210 voor jou wellicht en goede keuze. Uiteraard zijn er ook matrassen voor grotere en kleinere bedden verkrijgbaar. Het aanbod matrassen is groot en bovendien heel divers. Er is dus voor elk bed een passend matras te vinden.

Matrashoes

Een matrasbeschermer – de naam zegt het al – beschermt je matras. Matrashoezen zijn er in verschillende varianten. Een eenvoudige matrastijk beschermt bijvoorbeeld tegen vuil en vieze vlekken. Maar er zijn ook matrasbeschermers die anti- allergeen zijn en/of beschermen tegen huisstofmijt, bacteriën, huidschilfers etc. Ook is het prettig wanneer de hoes afneembaar is en deze gewassen kan worden.

Tijdig een nieuw matras aanschaffen

Wanneer jouw matras al lang meegaat, is het raadzaam om deze tijdig te vervangen. Doe je dit niet? Blijf je doorslapen op een matras dat bijvoorbeeld is doorgezakt? Dan zal je hier op den duur klachten door gaan ervaren. Je kunt fysieke klachten krijgen zoals bijvoorbeeld rugpijn. Maar ook mentale klachten als gevolg van te weinig slaap kunnen ontstaan. Onderschat het belang van een goed matras dus niet. Een goede nachtrust begint bij een optimaal slaapcomfort. Stel de aanschaf van een nieuw matras dus niet uit. Maar investeer tijdig in een nieuw matras van goede kwaliteit. Jouw nachtrust is het meer dan waard.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest

X