Een lekkage aan mijn dak – Wat nu?
Gepubliceerd op: 2 februari 2023

Zie je opeens een donkere vlek in het plafond? Dit kan mogelijk op een lekkage aan je dak wijzen. Door de lekkage sijpelt het water door het dak heen, waarna dit water grote schade in je woning aan kan richten. Op het moment dat je een lekkage opmerkt, moet je zo snel mogelijk in actie komen.

Maar, wat kun je aan een lekkage aan je dak doen? Hoe kom je op de juiste manier zo snel mogelijk in actie? En waar moet je rekening mee houden? Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat je snel in actie moet komen. Des te eerder je bijvoorbeeld een dakdekker Almere inschakelt, des te eerder de lekkage verholpen kan worden.

Ten tweede is het aan te raden om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips kun je het lekkage aan je dak op de juiste manier verhelpen.

Tip 1: ga op zoek naar de plek van de lekkage

Zie je op de begane grond een plek in het plafond zitten?

Dan is de kans groot dat er ook op de bovenste etage(s) een natte plek zichtbaar is. Check dit even goed, zodat je de plek van de lekkage goed/beter in kunt schatten.

Tip 2: ga niet zelf het dak op

Denk je wel even zelf het lek op te kunnen lossen? Het advies is om deze gedachte zo snel mogelijk uit je hoofd te zetten. Je hebt hier namelijk bepaalde kennis én apparatuur voor nodig. Daarnaast kan het levensgevaarlijk zijn om zelf het dak van je woning op te gaan. Schakel daarom altijd een specialist in.

Tip 3: ga op zoek naar een specialist bij jou in de buurt

Het advies is dus om niet zelf het dak op te gaan. In plaats daarvan kun je veel beter op zoek gaan naar een specialist bij jou uit de buurt. Woon je in de buurt van Heerhugowaard? Ga dan gericht op zoek naar de beste dakdekker Heerhugowaard. Met een dakdekker uit de buurt geniet je van twee voordelen:

  • De dakdekker heeft verstand van lokale zaken. De kans is groot dat een dakdekker al eens op een dak bij jou in de buurt is geweest. De dakdekker weet hierdoor mogelijk snel(ler) wat de oorzaak van de lekkage is.
  • De dakdekker rekent lagere kosten. Dit heeft niet zozeer met het uurtarief te maken, maar wel met de voorrijkosten. Als de dakdekker eerst 100 kilometer moet rijden, worden hier logischerwijs kosten voor gerekend.

Belangrijkste is dus dat je snel in actie komt. Zie je een natte plek? Ga dan voorzichtig op zoek naar de plek van de lekkage. Schakel ondertussen een dakdekker in en ga vooral niet zelf het dak op. Dat is simpelweg levensgevaarlijk.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X