Een huislift nodig? Zo kan deze geïnstalleerd worden
Gepubliceerd op: 21 juli 2022

Hoewel de meesten mensen het gelukkig (nog) niet nodig zullen hebben, zijn er genoeg mensen die baat hebben bij een huislift. Ze kunnen niet meer zelfstandig de trap op en af en na de installatie van een huislift genieten ze van vele voordelen.

Ben jij op zoek naar meer informatie over huisliften en hoe deze worden geïnstalleerd? Hieronder vertellen we je er alles over.

Installatie huislift

Voordat de de huislift geïnstalleerd kan worden, zullen er eerst nog een aantal dingen moeten gebeuren. Ten eerste zul je contact moeten opnemen met een adviseur. Deze adviseur gaat samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn in jouw huis. Je kunt contact opnemen via een contactformulier of gewoon via de telefoon, het is maar net waar jouw voorkeur ligt.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt met de adviseur waarbij hij of zij bij jou thuis langskomt. Tijdens deze afspraak wordt er echt gekeken naar de mogelijkheden. Hierdoor kan de adviseur een prijsopgave opstellen en uiteindelijk zal de huislift worden geïnstalleerd. De duur van de installatie is afhankelijk van de complexiteit in het huis. Als er veel moet worden aangepast, zal het natuurlijk langer duren. Je kunt er in ieder geval van uit gaan dat de monteur ongeveer een week de tijd nodig heeft.

Kosten huislift

De kosten van een huislift verschillen per situatie. De huislift prijs komt tot stand aan de hand van verschillende factoren. De eerste factor is het soort huislift die je wil. Er zijn veel standaard varianten, maar je kunt natuurlijk ook voor een luxere variant kiezen. Die keuze is volledig bij jou.

De tweede factor is de ruimte waarin de huislift moet worden geplaatst. In sommige ruimtes is het makkelijker om een huislift te plaatsen en in sommige ruimtes is het wat complexer. Als dit laatste het geval is, kan de prijs eventueel wat omhoog gaan. Daarnaast spelen de wensen een rol bij de hoogte van de prijs. Je zal in ieder geval vooraf een prijsopgave ontvangen die je kan accepteren of weigeren.

Voordelen huislift

Misschien vraag je je af waarom je een huislift zou moeten nemen. Als je bijvoorbeeld niet meer zelfstandig de trap op kan, omdat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, zou een huislift een handig alternatief kunnen zijn om toch nog naar boven te kunnen in je woning. Huisliften brengen in tegenstelling tot trapliften een waardestijging met zich mee van de woning. Dit betekent dat het huis meer geld zal opleveren als je het gaat verkopen.

Daarnaast kun je natuurlijk zelfstandig bewegen in huis en dingen meenemen in de huislift. Je kan dus spullen verplaatsen van boven naar beneden en andersom. Bij een traplift is het niet mogelijk om spullen mee te nemen. Een ander voordeel is dat een huislift veel luxe uitstraalt. Als je daar echt van houdt, kan het interessant zijn om een huislift aan te schaffen in het huis.

 

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X