Select Page

Een hart onder de riem steken

Een hart onder de riem steken

Van de week las ik op de Facebook pagina dat er iemand was die baalde van haar huishouden. Want: iemand in haar omgeving vond dat zij een smerig huis had. Ze gaf zelf aan elke dag te poetsen en te stofzuigen. Bij deze, ik wil je graag een hart onder de riem steken door te laten zien dat je een normaal, fatsoenlijk huishouden hebt, en niet te vergeten… iedereen heeft z’n gebreken. Ik zal eens vertellen hoe het hier gaat.

’s Ochtends, om half zeven staan wij op. Ik frommel een warrige knot in m’n haar, kleed me aan en al gapend ga ik naar beneden. Ik dek de tafel alvast en haal borden en bestek uit de vaatwasser. Ieder ander zou dezelfde avond de vaatwasser uitpakken, hier niet. En negen van de tien keer wordt het pas in middag uitgepakt. Na het ontbijt, breng ik de kinderen naar school en is manlief naar het werk. Als ik terugkom staan er nog resten van de ontbijttafel op mij te wachten. Inclusief een dosis kruimels waarmee je een nieuw brood kan maken. Opruimen dan maar.

Daarna wordt het tijd voor een kop koffie vind ik. En omdat ik graag op de hoogte gehouden wil worden van wat er speelt in de wereld, plof ik neer met m’n kop koffie om het ontbijtnieuws te kijken. Het wordt om het kwartier herhaalt en toch blijf ik kijken. Een uur later kom ik tot de ontdekking dat m’n koffie koud is geworden en besluit een nieuw kop koffie te maken. Maar aangezien de was ook gedaan moet worden, gooi ik de eerste was alweer in de machine. Tijd voor warme koffie.

Ik besluit toch maar iets nuttigs te doen, en begin de was op te vouwen die boven ligt. De stapel is zo groot geworden dat het de vorm heeft aangenomen van de mount everest. Als alles in de kast ligt, besluit ik dat ik het voortaan echt beter moet bijhouden. Terwijl ik naar beneden ga, werp ik een blik op de badkamer. Ik kom tot de conclusie dat onze kinderen erg creatief kunnen zijn met tandpasta. Mooi gevormde klodders in de wastafel, op de muur en zelfs op de spiegel. Ik zucht, en besluit dit in de middag schoon te maken. Het to-do lijstje in m’n hoofd wordt steeds langer.

Om 12 uur is het tijd voor dr Phil. Genieten van andermans problemen en sensatie verhalen, het blijft leuk. En zo is er al weer snel een uur voorbij. Ik heb dan nog een uurtje voordat de kinderen thuiskomen, dus besluit snel de badkamer te doen. Binnen 20 minuten gedaan, en voor het oog is het schoon.

’s Middags valt er niet veel te doen, behalve stofzuigen en voorbereiden van ’t eten. Ik heb de vaatwasser maar uitgepakt, elke keer bukken om spullen eruit te pakken werkt ook niet tijdens het koken. En ’s avonds heb ik het idee alsof ik mega druk ben geweest. Maar eigenlijk heb ik helemaal niks gedaan. En zodra ik naar bed ga, liggen mijn kleren op de grond en bedenk ik in bed dat ik de volgende ochtend toch echt wat meer moet gaan doen.

Geloof me, je bent zo erg nog niet. Het kan altijd erger, kijk naar mij. Verzamelaar van spinnenwebben in de kelder en bijkeuken, altijd sokken kwijt en onder de bank ligt er altijd zoveel speelgoed, dat wanneer ik het zou verkopen, ik nu rijk zou zijn.

Tot volgende week. Xxx

 
About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X