Een elektrische haard kopen – Waar let je op?
Gepubliceerd op: 29 november 2021

In de winter verlangt iedereen stiekem naar een knusse open haard. De ouderwetse open haarden zijn niet meer zo geschikt in de moderne huizen. Om die reden kiezen mensen steeds vaker voor een elektrische haard.

Het grootste voordeel van een elektrische haard is dat je geen afvoer nodig hebt in jouw woning. Een elektrische haard werkt namelijk op basis van elektriciteit waarbij je alleen een stekker in het stopcontact hoeft te steken. Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten als je een elektrische haard gaat uitzoeken. Deze belangrijke zaken kan je hieronder vinden. Lees dus snel verder!

Plaatsing van de haard

Ga je een elektrische haard aanschaffen? Dan wordt het tijd om even in de woning te kijken naar de plek waar de haard moet komen te staan. Het is daarbij belangrijk dat je alles gaat meten. Het zou vervelend zijn als de elektrische haard uiteindelijk veel te groot of veel te klein is. Vergeet niet rekening te houden met de stopcontacten in je woning. Als je het prettig vindt, kan je natuurlijk ook een plattegrond tekenen van de kamer waar de elektrische haard komt te staan.

Daarin kan je de haard verwerken en weet je meteen hoeveel ruimte je overhoudt in de kamer.

Geschikte variant

Op het gebied van elektrische haarden heb je veel verschillende varianten. Elke variant heeft ook weer zo zijn eigen voordelen. Ben je op zoek naar een pronkstuk voor in de woonkamer? Dan is wellicht een vrijstaande elektrische haard iets voor jou. Heb je niet zoveel ruimte in de woonkamer, maar wil je graag een haard plaatsen? Kies dan voor een inbouw elektrische haard. Deze wordt mooi weggewerkt in de muur en daardoor neemt het niet meer plek in. Het is altijd verstandig om van tevoren even te oriënteren wat voor variant jij wil aanschaffen. Als je ook nog eens een budget voor jezelf vaststelt, dan vallen er meteen allerlei keuzes af. Om die reden is dit een belangrijke tip.

Verwarmingselement

Over het algemeen wordt een elektrische haard niet warm. Het heeft dus geen zin om even knus erbij te zitten om jezelf lekker op te warmen, want de warmte ontbreekt. Je zou er wel voor kunnen kiezen om een elektrische haard uit te zoeken die juist wel een verwarmingselement heeft. Deze wordt gewoon in de elektrische haard verwerkt. Hierdoor zou je alsnog kunnen genieten van een heerlijke, warme elektrische haard. Het is dus niet zo dat het niet bestaat, maar je moet er wel goed op letten als je een warme elektrische haard wil aanschaffen. Gashaarden geven in tegenstelling tot een elektrische haard zonder verwarmingselement, wel redelijk wat warmte af.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X