Select Page

Een after vakantiedip

Een after vakantiedip

Gisteren zijn we terug gekomen van vakantie. We zijn lekker naar de camping geweest en hebben twee weken niks gedaan. De kinderen konden doen en laten wat ze willen, en ik was bezig mijn Mediterraans kleurtje bij te werken. Ik blij met deze hete zomer, en vrijwel elke dag was ik bezig om mij als een asociale Nederlander te gedragen door als eerste 4 ligbedden te claimen. Ineens voelde ik me als een toerist in Spanje, die om 07.00u gaat staan wachten totdat het mogelijk is om een ligbed te pakken. Handdoek erop gooien en klaar. Over 3 uur zien we wel verder.

Dat wij ons zo gedroegen, werd tot mijn verbazing niet eens opgevallen. Schijnbaar was ik dan ook de enige die de camping op de Veluwe als een soort resort in Spanje zag. Zodra ik namelijk aan het zwembad lag, en mijn ogen dichtdeed, voelde het ook zo. Mijn -in het begin- spierwitte benen in de zon en de rest van mijn lichaam onder de parasol, nippend aan een radler 0.0. En wanneer ik het iets te warm kreeg, stond ik loom op, om vervolgens een duik in het zwembad te nemen. Hoewel, mijn versie van een duik is anders dan die van mijn man en kinderen. Terwijl ik lui aan de rand tussen de bejaarden zat te pootje baden, deed mijn man even voor hoe een bommetje gemaakt moest worden. Ik kan jullie vertellen, het werd niet door iedereen gewaardeerd. In ieder geval niet door degene die dichtbij het zwembad lagen met een boekje en een drankje. Zij hadden een duik in het zwembad niet meer nodig. De kinderen vonden het geweldig en vonden het dan ook noodzakelijk om het na te doen.

‘terwijl ik lui aan de rand tussen de bejaarden zat te pootje baden’

En zodra de klok een uurtje of 5 in de middag aantikte, pakte ik lui de handdoeken, slippers en kleren om naar de tent te gaan. Er moest tenslotte ook gekookt worden. Het is op de camping wel zo, wanneer je een klein 3 pits gasstelletje hebt, of een skottelbraai, er niet bijster gezond wordt gegeten. Veel variatie is er ook niet. Krieltjes, sla en vlees werd dan ook het meest gegeten. En als we dan echt geen zin hadden in koken, dan werd er lekker patat gehaald. Na het eten liep manlief traditioneel naar de wascabines om af te wassen. Grappig om te zien hoe de rollen op de camping zijn omgedraaid. Waar normaliter thuis de huishouding veelal door de vrouw gedaan wordt, zie je op de camping bosjes mannen in hun korte broeken, veel te behaarde blote buiken en slippers de afwas doen. Ook zie je ze ’s avonds achter de skottelbraai staan, of de bbq. Manlief was overigens blij met onze buren. Toen hij de skottelbraai aansloot en wilde beginnen met koken, liep dat niet helemaal goed, tot groot vermaak van de rest op het veld. De gasslang zat niet zo heel goed aangesloten waardoor tijdens het aanzetten van de skottel hij zich een week lang niet meer hoefde te scheren. Het vuur brandde ergens anders dan waar het hoorde te branden en ineens stormden er zo’n 5 á 6 blote buiken mannen naar manlief om te kijken of ze hun ervaring konden delen. Uiteindelijk is het goed gekomen. Het rook trouwens erg naar geschroeid haar.

‘ineens stormden er zo’n 5 á 6 blote buiken mannen naar manlief om te kijken of ze hun ervaring konden delen’

Na twee weken lang lopen niksnutten, mensen bekijken en beoordelen of hun bikini/badpak wel of niet kon, leven op skottelvoer en elke avond yahtzeeën, kwam de vakantie toch ten einde. Twee weken niet aan het huishouden hoeven te denken, totale ontspanning, het is voorbij. Nu zijn we thuis en de koffers moeten uitgepakt worden, de was moet worden gedaan en alles moet worden uitgezocht. Het echte leven begint weer.

Ik heb een after vakantie dip.

 

Tot volgende week. xxx

 

 

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X