De voordelen van slimme gordijnen in jouw woning
Gepubliceerd op: 23 november 2022

Je ligt in bed, lekker donker want je hebt verduisterende rolgordijnen die op maat zijn gemaakt. Hoe laat is het eigenlijk? Is de zon al op? Jouw slimme gordijnen weten precies wanneer het tijd wordt om op te staan.

Voortaan ontwaak je precies op het juiste moment. Hoe weet een gordijn dat eigenlijk?

Hoe maak je gordijnen slim?

De term smart home ken je vast wel. Het wordt ook wel huisautomatisering of domotica genoemd. Zo kun je lampen laten inschakelen als het donker wordt of je vraagt aan Siri of het vandaag gaat regenen. Zo zijn er allerlei toepassingen binnen de smart home waaronder dus ook slimme gordijnen. Hierbij gaat het om raamdecoratie die je op afstand kunt bedienen of geheel automatisch laat werken. Zo heeft Somfy sensoren in het assortiment die detecteren of het buiten licht of donker is. Door de koppeling te maken met slimme gordijnen kun je in het hele huis de gordijnen laten sluiten wanneer de zon ondergaat. Met Poweredblinds en de Somfy bediening ga je verder dan de bediening van gordijnen. Dat is namelijk al een hele vooruitgang maar ‘slim’ is het nog niet helemaal. Dit geldt eigenlijk voor alle smart home toepassingen.

Een Google Nest luidspreker is handig als je online informatie wilt opzoeken met je stem. De ware potentie bereik je echter als je apparaten koppelt aan de Home app. Dan kun je vragen om de gordijnen in de huiskamer te openen als je onder de douche uitkomt, of dim de verlichting door een Hue lamp ‘op 10 procent’ te zetten. Het zijn de koppelingen waarmee je een woning slim maakt, per apparaat of toepassing zal hiervoor de technologie aanwezig moeten zijn. De TaHoma van Somfy werkt bijvoorbeeld perfect samen met Hue verlichting of met een Honeywell thermostaat.

5 voordelen van slimme gordijnen

Wat zijn de voordelen van slimme gordijnen? Hier zijn alvast vijf redenen om jouw raamdecoratie slimmer te maken:

  1. Laat de gordijnen automatisch openen in de ochtend om wakker te worden door het invallend zonlicht.
  2. Laat de gordijnen automatisch sluiten als het buiten donker wordt, ook als je niet thuis bent.
  3. Bedien de gordijnen op de slaapkamer in de middag om de hete zon buiten te houden.
  4. Blijf lekker op de bank zitten als het begint te schemeren en bedien de gordijnen samen met de verlichting.
  5. Als je op vakantie gaat dan blijven de gordijnen vanzelf werken. Zo ziet de woning er nooit verlaten uit.

Dit zijn slechts vijf voordelen van slimme gordijnen, per woning en zelfs per ruimte zijn er unieke voordelen te bedenken. Kun je rolgordijnen op maat slim maken? Jazeker, met het Somfy TaHoma systeem maak je ieder gordijn slim. Of beter gezegd op afstand bedienbaar met automatisering opties. Je kunt daarbij kiezen voor maatwerk door een erkende dealer of je meet zelf en bestel online Poweredblinds. Als je twee linkerhanden hebt of gewoon rustig de mogelijkheden wilt doorspreken met een specialist zoek dan naar een Somfy dealer. Ben je handig met boormachine en internet? Dan kun je zelf meten, bestellen en installeren. Zo worden slimme gordijnen voor iedereen bereikbaar.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X