Select Page

De luizenmoeder 2.0

De luizenmoeder 2.0

Iedereen die schoolgaande kinderen heeft kent het bekende fenomeen: luizen. Op het moment dat ik dit schrijf, krijg ik al de kriebels. Ik heb er een bloedhekel aan. Die kriebelende beestjes die gezellig een theekransje houden op je hoofdhuid. En wanneer je erachter komt dat je lieve kind ze heeft, hebben ze zich al vermiljoenvoudigd. Nu is dit overdreven, maar ze planten zich verdomd snel voort.

Op de school van onze kinderen heerst al een aantal weken hoofdluis. De eerste keer dat we een mailtje kregen van de juf dat er op school hoofdluis geconstateerd was, begon ik als een gek te googelen. Want waar moest ik in vredesnaam beginnen als dochterlief hoofdluis zou hebben? Ze heeft onwijs lang haar met een flinke slag erin en horror scenario’s vlogen door mijn hoofd. Ik zag het al helemaal voor me: eindeloos kammen, flessen conditioner die er doorheen vliegen, flessen anti luisshampoo kopen die overigens onbetaalbaar zijn. Alle knuffels, beddengoed en jassen uitwassen, en vervolgens 2 weken lang blijven kammen.

Maar op school bleven de luizen krioelen 

En dus ging ik maar naar de Kruidvat om voorzorgsmaatregelen te nemen. Luizenkammen, netenkammen, preventie shampoo. Je kunt het zo gek niet bedenken. Na eindeloos wezen kammen hadden godzijdank onze kinderen de dans ontsprongen. Maar op school bleven de luizen krioelen op de hoofden van kinderen. En dan kun je 100 luizen zakken hebben, het werkt niet.

Ik kreeg respect voor de luizenpluizers

En ik realiseerde me dat ik respect kreeg voor de “luizenpluizers” op school. Luizenmoeders die vrijwillig in het haar van kinderen willen pluizen om te kijken of er van die vreselijke beestjes zitten. En aangezien die beestjes zich elke keer lieten zien, vroeg ik me af hoe dat nou kon. Hoe kan het nou dat een kind luizen blíjft hebben? Is het gemakzucht onder sommige ouders? Ik hoorde iemand zelfs zeggen dat er ouders zijn die vinden dat luizen bestrijden helemaal niet nodig is. Onder het mom van: het zijn “maar” luizen. Dan denk ik toch echt, hoé dan?! 1 luis op je hoofd en het explodeert zich tot een ware plaag.

Respect voor de Luizenmoeders op school. Ik zou het niet kunnen. Ik blijf thuis wel eindeloos kammen.

Tot volgende week. Xxx
About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X