De beste locaties om een boiler te plaatsen
Gepubliceerd op: 20 september 2022

Bij het plaatsen van een boiler moet je met veel dingen rekening houden. De inhoud van de boiler, de kracht van de pomp, de energiezuinigheid en ook de locatie in je huis. De locatie van de boiler in het huis kan energie en dus ook geld besparen.

Door de locatie van de boiler slim te kiezen hoeft het water minder lang in de leidingen te stromen en dus heeft het minder tijd om af te koelen. De situatie is in ieder huis natuurlijk anders maar er zijn zeker een aantal plekken waar het over het algemeen slim is om de boiler te plaatsen.

Keuken

In de keuken gebruik je warm water. Het is prettig voor jezelf maar ook voor de portemonnee wanneer je niet lang hoeft te wachten totdat er heet water uit de kraan komt. Moet je langer dan 30 seconden wachten op warm water, dan kan het raadzaam zijn om een boiler in de keuken te plaatsen. Een keuken boiler kun je boven het aanrecht plaatsen.

Maar als je liever geen zichtbare boiler wilt hebben hangen, dan is het zeker een optie om een kleine boiler in je gootsteenkastje te (laten) monteren.

Badkamer

Een andere plek waar vanzelfsprekend veel warm water gebruikt wordt is de badkamer. De douche en/of het bad in je huis gebruiken liters op liters warm water. Als het lang moet duren voordat dit warme water uit de douchekraan komt verbruik je flink meer energie en is het moeilijker om het water op de gewenste temperatuur te krijgen en te houden. Dit is zeker het geval in oudere woningen.  Duidelijk een plek waar de boiler dichtbij moet zijn, als niet in dezelfde kamer.

In het midden

De twee eerder genoemde plekken zijn vrij vanzelfsprekend om de boiler te plaatsen. In grotere huizen met een centrale verwarming wordt echter door het hele huis wel veel warm water gebruikt, en soms liggen de twee kamers ver uit elkaar. Daarom is het vaak nog steeds de slimste optie om een plek in het midden te kiezen om de reistijd van het warme water overal zo laag mogelijk te houden.

Meerdere boilers

Het is ook een optie om meerdere boilers aan te schaffen. Zo kun je zorgen dat op iedere plek in het huis warm water altijd dichtbij is. Het plaatsen van zowel een boiler dichtbij de badkamer of op een centraal punt en in de keuken komt steeds vaker voor, zeker in grotere woningen. Het bespaart aan het einde van de maand veel energie en dus veel geld. Het is zeker het overwegen waard.

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X