Select Page

Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

Als je van chocola houdt, dan houd je vast ook van chocolade cupcakes. En helemaal als ze voorzien zijn van een heerlijke chocolade topping.

De roomboter moet je echt tijdig uit de koelkast halen, want je verwerkt de boter het beste als deze zacht is. Is de boter nog vrij hard, snijd deze dan alvast in kleine stukjes. Laat de boter niet smelten! 

Met een ijsbolletjestang schep je makkelijk een portie beslag in een cupcake vormpje. Zet de papieren vormpjes in het cupcake bakblik, voordat je het beslag gaat verdelen over de cupecake vormpjes. 

En zo maak je de chocolade cupcakes

Voorbereiding

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dit is cruciaal om de perfecte cupcakes te krijgen.
  • De boter moet zacht zijn, maar niet gesmolten.
  • Verwarm de oven voor op 170° en schuif het rooster in het midden van de oven.
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Snijd de boter in kleine stukjes.
  • Zet de cupcake vormpjes vast klaar in de cupcake bakvorm.

Cupcake beslag

  • Roer de boter zacht in de mixer.
  • Klop op middelhoge snelheid in kleine beetjes de suiker door de boter. Het beslag wordt op deze manier luchtiger. Als de laatste suiker is toegevoegd moet je blijven kloppen op middelhoge snelheid totdat er een licht en luchtig beslag is ontstaan.
  • Meng vervolgens één theelepel vanille extract door het beslag.
  • Klop op middelhoge snelheid de eieren er één voor één door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • Voeg in vier porties het gezeefde zelfrijzend bakmeel samen met het snufje zout toe. Klop tussendoor op middelhoge snelheid tot de bloem is opgenomen.
  • Als laatste gaat de melk bij het beslag en dan klop je nog één minuut op middelhoge snelheid.

Bakken

  • Gebruik een ijsbolletjestang om de cupcake vormpjes voor twee/derde te vullen. Heb je geen ijsbolletjestang gebruik dan een grote lepel of een maatbeker met een tuutje.
  • Zet het cupcake bakblik op het rooster in het midden van de oven.
  • Na ca. twintig tot vijfentwintig minuutjes zijn de cupcakes klaar. Dit kun je checken door een satéprikker in de cake te stoppen en er weer uit te halen. Als er geen deeg aan de prikker zit, zijn de cakejes gaar.     

Afkoelen

  • Haal de cakejes uit de oven als ze gaar zijn.
  • Laat ze een minuutje of twee in het bakblik.
  • Daarna haal je voorzichtig de cupcakes uit het bakblik. Houdt deze ietwat schuin, zodat de cakejes er langzaam uitglijden.
  • Laat de cupecakes in de papieren vormpjes afkoelen op een rooster. 

Topping




Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje




Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X