Deze cake met diepvrieskersen en banketbakkersroom smaakt verrukkelijk en is gemakkelijk klaar te maken. Je hebt nodig het basisrecept voor cake, pakje banketbakkersroompoeder (bijv Dr. Oetker) en diepvrieskersen.
In plaats va diepvrieskersen kun je appelen gebruiken of bijvoorbeeld blauwe bessen of bramen uit de vriezer.
Benodigdheden:
- 2 eieren
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram gesmolten roomboter
- 1 citroen
- Een pakje banketbakkersroompoeder (bijv. dr. Oetker)
- diepvrieskersen
- bakspray
- vierkant laag cakebakblik (zie foto)
En zo maak je de cake met kersen en banketbakkersroom
- Oven voorverwarmen op 175 °
- Bakblik insprayen met
- De eieren en de suiker gedurende een minuut of 5 schuimig kloppen in de mixer op de hoogste stand
- Ondertussen de roomboter smelten op zeer laag vuur
- Rasp van een halve citroen en 2 theelepels citroensap toevoegen
- De bloem zeven en voorzichtig door het beslag spatelen
- De gesmolten roomboter rustig in kleine porties door het beslag spatelen
Oven
- Verwarm de oven voor op 175 º
- Vet of spray het bakblik in
Beslag
- De eieren en de suiker gedurende een minuut of 5 schuimig kloppen in de mixer op de hoogste stand
- Ondertussen de roomboter smelten op zeer laag vuur
- Rasp van een halve citroen en 2 theelepels citroensap toevoegen
- De bloem zeven en voorzichtig door het beslag spatelen
- De gesmolten roomboter rustig in kleine porties door het beslag spatelen
- Giet het mengsel in het bakblik
Banketbakkersroom
- Volg de aanwijzingen op de verpakking
- Vervang 50 ml water door 50 ml slagroom
Cake
- Verdeel met een lepel het banketbakkersroom over het beslag
- Verdeel de kersen over het beslag en druk het iets in het beslag
0 reacties