Bestel jij wel eens online je planten?
Gepubliceerd op: 16 juli 2021

Wat ik zelf één van de leukste dingen aan het tuinieren vind, is het uitzoeken van nieuwe planten. Ieder jaar zijn er wel een paar planten die de winter niet hebben overleefd. En daar moeten dan nieuwe exemplaren voor komen. Of om tijdens het bloeiseizoen eventuele gaten in de border op te vullen.

Maar ook voor de éénjarigen is het elk jaar weer de kunst om een mooie verzameling bij elkaar te zoeken. En dan graag net even iets anders als het afgelopen jaar 😉

Voordelen van het online winkelen

Het grote voordeel van het online shoppen vind ik dat je heel veel informatie kunt vinden over de planten die je overweegt aan te schaffen. Het is namelijk wel belangrijk om te weten of de plant op een zonnig plekje geplant moet worden of liever een schaduwrijke plaats verkiest. Zijn de planten windgevoelig en in welke grond gedijen ze het beste?

Als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een plant welke in de volle zon komt te staan, dan kun je dat aangeven. Ook kun je bijvoorbeeld de gewenste kleur(en) aangeven en in welke maand de plant bloemen geeft. Als je ook rekening wilt houden met het budget dan kun je daar een maximum bedrag aangeven. Op deze manier krijg je alleen dat groen te zien wat bij jouw wensen past.

Profiteer van een uitgebreid assortiment

En de grootste bonus van het online planten bestellen is dat je echt alle keuze hebt uit een zeer uitgebreid assortiment. De reden waarom dat zo is, is eigenlijk ook logisch: winkels hebben maar beperkte ruimte voor alle planten, dus er moeten altijd keuzes worden gemaakt. Een webshop heeft geen showroom of winkelruimte, alleen een magazijn. Daar kan natuurlijk veel meer worden opgeslagen dan bij een tuincentrum, waar het er ook nog allemaal mooi moet uitzien en ruim opgezet moet zijn. Dus je hebt de keuze uit honderden of zelfs wel duizenden plantensoorten!

Het enige wat je dan nog moet doen is het bedenken welke planten je eigenlijk wilt. Wat vind je mooi?  Lees bijvoorbeeld de inspiratieartikelen en de uitgebreide informatie op de plantenwebshop en je komt vanzelf uit bij de beste planten voor jouw tuin of balkon.

Verzorging van de planten en heesters

Het verzorgen van de planten gaat veel makkelijker wanneer ze op de juiste plek terechtkomen. Een plant die veel zon nodig heeft en eigenlijk alleen maar wat zonneschijn krijgt vanaf ca ’s middags 16 uur, heeft het zwaar. En ondanks alle liefdevolle aandacht kan de plant het straks misschien niet niet redden. Hetzelfde geldt voor de grond waarin de plant het beste kan gedijen.

Voor de meest gangbare tuinklussen kun je onze tuinkalenders volgen. Hierin staan de meest voorkomende klusjes en tips in vermeld. Voor een uitbundige groei en bloei van de planten, bomen en struiken in de tuin zijn de volgende zaken belangrijk:

  • De standplaats moet goed zijn.
  • Plaatsen in de juiste grond.
  • Indien nodig water en voeding geven.

Een relaxte winkelervaring

Zelf heb ik NAH en dat betekent dat ik drukkere plekken het liefste mijd.  Dat kan dus gewoon door online te winkelen. Geen karretjes en kinderwagens die in de weg staan, geen luidruchtige klanten, maar juist alle rust en ruimte om op mijn gemakje te kunnen winkelen.

Vertrouw op optimale garantie

Als er iets niet goed is met de planten die je gekocht hebt bij een tuincentrum, dan ga je er gewoon mee terug. Maar hoe zit dat bij webwinkels? Goed nieuws: een online tuincentrum is net zo goed verplicht om je de wettelijke garantie te bieden op je aankopen als een fysieke winkel. Daar kun je dus op vertrouwen als je via internet koopt.

  • Op bloembollen en zaden krijg je vaak 1 jaar groei- en bloeigarantie;
  • Op kamerplanten, vaste tuinplanten, struiken, bare rooted en bomen krijg je meestal een half jaar garantie.

Kortom, je kunt dus je planten net zo goed online bestellen, want je bent gewoon verzekerd van garantie. Veel plezier met het uitzoeken!
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X