Besteklade minimaliseren
Gepubliceerd op: 22 maart 2017

Besteklade minimaliseren

Wat bewaar jij allemaal in je besteklades? En gebruik je al die spulletjes in de besteklade ook daadwerkelijk? Deze maand gaan we de keuken opruimen en we beginnen met de besteklade minimaliseren. Doe je mee?

We hebben vaak veel meer spullen voor het koken en bakken dan we eigenlijk kwijt kunnen in de keuken. De dingen die je het meest gebruikt krijgen uiteraard een plek in de keuken. Maar wat doe je met de zaken die je niet vaak gebruikt of zelfs nooit. Dingen die je hebt gekocht met het idee, dit is wel handig om te hebben en vervolgens ligt het eindeloos te wachten totdat het een keertje gebruikt wordt.

De besteklade minimaliseren

De besteklade minimaliseren doe je als volgt: je neemt een doos en kiepert de besteklade daarin leeg. Dan maak je eerst de besteklade helemaal schoon en vervolgens ga je de doos uitzoeken. Afhankelijk van wanneer je de besteklade voor het laatst hebt uitgemest, kun je overwegen de spulletjes die je wilt bewaren eerst af te wassen of in de vaatwasser te zetten. Is het allemaal nog schoon, dan kun je deze stap uiteraard overslaan 😉

Indeling van de besteklade

Wanneer je besteklade is verdeeld in een aantal vakken is het makkelijker je spulletjes terug te vinden. Er zijn verschillende soorten ladeverdelers te koop. Als je iets wilt gaan aanschaffen bedenk dan eerst wat het meest praktisch is voor de voorwerpen die je in de lade wilt gaan opbergen. We hebben op pinterest een aantal ideeën voor je opgezocht.

Wat hoort niet in de keuken thuis

Vaak is een besteklade een uit een lopende verzameling van doppen, batterijen, haarelastiekjes, pennen enz. Die ruim je natuurlijk straks op de juiste plek op.

Wat heb je allemaal dubbel?

Van sommige dingen is het handig om 2 exemplaren te hebben. Maar vaak is één ding wel genoeg. Wat moet je bijv. met 2 kaasschaven of meerdere notenkrakers of flessenopeners? Wanneer je denkt dat het wel nodig is om van sommige zaken meerdere exemplaren te hebben, test het dan uit. Leg die spullen apart in een doos en zet het weg. Als je de spullen gedurende een aantal weken niet nodig hebt, dan kan het dus weg en scheelt het je ruimte.

Overbodige keukenspullen

In de loop der tijd heb je ongetwijfeld keukenspulletjes verzameld die je wel handig leken om te gebruiken. Maar doe je dat ook daadwerkelijk? Ook deze dingen kun je apart in een doos opbergen en als je ze er niet uithaalt, kunnen ze dus weg!

Downloads

Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

1 Reactie

 1. Jacqueline

  Goedemiddag,
  Wat een fantastische website is dit.
  Ik heb er al heel lang veel baat bij.
  Zou je misschien de lijst van Mei om te minimaliseren ook aan de knop kunnen linken?
  Nu krijg je bij die link per abuis de lijst van april

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X