Bestaan er ook radiatoren die niet lelijk zijn?
Gepubliceerd op: 8 oktober 2022

Ondanks dat het klimaat opwarmt, zijn we nog niet in een stadium dat we geen verwarming hoeven te hebben in onze huizen. Sterker nog, in de winter is het van groot belang dat je je woning goed kunt verwarmen. Niet alleen omdat het fijn is om in een woning te vertoeven waar de temperatuur aangenaam is, maar ook omdat je moet voorkomen dat je schimmels kweekt in je woning. Die kunnen je muren, plafonds en ook je vloer aantasten en dat moet je voorkomen.

Een veelgehoord probleem is dat verwarmingselementen de uitstraling van je ruimte flink kunnen verpesten; radiatoren zijn vaak gemaakt om functioneel te zijn en dat gaat ten koste van de esthetiek. Betekent dit dat je maar genoegen moet nemen met een lelijke radiator? Nee! Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Een verwarmde badkamer

Als het goed is, is je badkamer de meest vochtige ruimte in je woning. Hier kun je snel schimmelvorming krijgen. Je kunt dit voorkomen door een verwarmingselement in je natte cel aan te brengen. Je kunt kiezen voor een design radiator badkamer. Deze radiatoren zijn gemaakt om je badkamer niet alleen te verwarmen, maar om de ruimte ook mooier te maken. Je kunt kiezen voor een kleurrijke radiator, of kiezen voor een industriële look. Al deze radiatoren zijn zo gemaakt dat ze ook gelijk een handdoekrek zijn. Kom je dus onder de douche vandaan, dan heb je altijd een heerlijk warme handdoek beschikbaar. Eveneens is je handdoek zo weer droog wanneer je hem aan de radiator hangt.

Stijlvolle verwarming in je woonkamer

Vroeger was er slechts een soort radiator: een witte ijzeren bak waar je maar genoegen mee moest nemen. Een witte radiator kan heel lelijk staan in een kamer die verder helemaal donker is. Als je kiest voor design radiatoren woonkamer kun je de kleur kiezen die goed bij jouw interieur past. Wil jij een onopvallende radiator in je ruimte aanbrengen? Kies dan voor bijvoorbeeld een variant met panelen waardoor deze nauwelijks in het oog springt. Heb je een donkere kamer? Dan kun je eens kijken welke donkerkleurige radiator het beste bij jouw interieur aansluit. Je kunt er ook voor kiezen om van je radiator een vensterbank te maken. Zo maak je van een noodzakelijk element ook nog iets nuttigs.

Elektrisch of warmwater?

Wanneer je gaat kijken naar radiatoren, bekijk dan goed wat de mogelijkheden zijn. Er zijn radiatoren die aan de hand van elektriciteit verwarmd worden, maar ook waar warm water doorheen stroomt. Heb jij veel zonnepanelen op je dak liggen? Dan is de elektrische variant aan te raden. Heb jij een warmtepomp, dan kun je kiezen voor de warm water radiator. Mocht je advies willen hebben, ga dan even te rade bij je leverancier. Deze helpt je graag.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X