Select Page

Ben jij een fervente shopper?

Ben jij een fervente shopper?

Boodschappen doen en winkelen. Het hoort allemaal bij het huishouden. De één vindt het heerlijk om te shoppen en de ander vindt het vreselijk. De één besteld zijn boodschappen, de ander vliegt zo snel mogelijk door de winkel.

Vrouwen staan om het algemeen bekend als fervente shoppers. Wat dat betreft ben ik geen vrouw. Ik haat winkelen. Overigens hou ik ook niet van chocola, make-up, hoge hakken etc. Ik mis een vrouwelijk gen geloof ik. Maar dat terzijde. Het eindeloos struinen langs rekken om tussen tuniekjes, broeken, rokken te moeten kiezen. En als je pech hebt komt er een mevrouw naar je toe om vragen of het lukt. Het liefst wil ik zo’n vrouw door elkaar rammelen. “Ja, het lukt me wel! Zie ik eruit alsof ik geen keuzes kan maken? Als het me niet zou lukken, dan zou ik toch naar je toe komen?!” Maar goed, dat zou een beetje asociaal overkomen en sociaal gezien dus niet echt toelaatbaar. En dan de pashokjes. Op een één of andere manier is het altijd te warm. Je kleedt je om en het lijkt wel alsof ze juist op dat moment de verwarming op strandje tropisch zetten. En aangezien ik al sowieso warm ben aangelegd, zweet ik peentjes. Zeker omdat de hokjes zo klein zijn, krijg ik meteen een claustrofobisch gevoel. Geen fijne combinatie.

‘En zodra we aan een tafeltje gingen zitten kon ik het niet laten om mensen te kijken. ‘

Maar voor mijn kinderen shoppen vind ik dan wel weer leuk. Ik hoef niet te passen, ik kan naar heel andere winkels en hoef dus niet bang te zijn dat er een mevrouw naar me toe komt rennen. Zo was ik een paar weken geleden met mijn dochter gaan shoppen. Ze is 6 jaar, en vond het heerlijk om met mij op stap te gaan. We gingen eerst lekker burgerlijk lunchen bij de Hema. En zodra we aan een tafeltje gingen zitten kon ik het niet laten om mensen te kijken. Zoiets blijft leuk. En ik zag ze zitten, typische mensen. Anwb stelletjes, geblondeerde hartsvriendinnen, een gezin met twee kinderen die met een tablet en telefoon stil werden gehouden, een dolverliefd stelletje en mensen waarvan je ziet dat ze veel geld hebben maar om onverklaarbare redenen het goedkoopste ontbijt nemen. Heerlijk om te oordelen, zonder dat je ze kent. Sorry, but not sorry.

‘Stiekem wil ik schreeuwen: ‘Door jou loopt je winkel veel geld mis!’

En typische mensen zie je ook terug in de winkels. Graaiende ‘de-winkelmedewerker-legt-het-toch-wel-terug’ mensen, vrouwen die 10 setjes kleding aanpassen en herhaaldelijk aan hun man vragen: “lijk ik hier dik in? Past dit wel goed?”, koopjesjagers en shop-till-you-drop klanten. En waar hoorde ik tussen? Bij de toilet-zoekende klanten. Mijn dochter besloot om midden in de H&M op de grond te gaan zitten omdat ze moest poepen. Niet dat ze natuurlijk daadwerkelijk ging poepen, maar ze moest nodig. Dus ik naar een medewerker de situatie uitleggen. Ze kijkt me verveeld aan en verteld me dat ik maar naar de Hema moet. Stiekem wil ik schreeuwen: “door jou loopt je winkel veel geld mis!” Maar dat doe ik niet, en dus gaan we maar weer terug.

Mijn dochter vindt shoppen leuk. Ik niet. Ik haat het slenteren, winkel in winkel uit. Maar voor mijn dochter heb ik alles over. Zij heeft overduidelijk het vrouw-gen.

Tot volgende week. Xxx

About The Author

Renate

Hallo, ik ben dus Renate, 29 jaar oud en woonachtig in het pittoreske dorpje Dinxperlo in de Achterhoek. Ik heb 2 kinderen, Joshua van 7 jaar en Julia van 5 jaar. Ik ben inmiddels 4 jaar getrouwd, en 8 jaar samen met mijn grote liefde die ik al mijn halve leven ken. We hebben 2 katten en 1 hond. Mijn huishouden is eigenlijk niet helemaal zoals het hoort. Sterker nog, het is altijd een chaos. Mijn man werkt meer dan 40 uur in de week en ik ben thuismama. Je zou dus denken dat mijn huishouden op rolletjes zou lopen......

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Ons eigen SlimDoekje
Download onze app

Nieuwsbrief en schema’s

* indicates required


Nieuwsbrieven


Bekijk ons cursusaanbod

Over Slim Huishouden

Pin It on Pinterest

Share This
X