Basis huishoudschema

We hebben het basis huishoudschema ontwikkelt voor mensen die de andere huishoudschema’s te zwaar vinden. Het basis huishoudschema is o.a. bedoeld voor ouders met (kleine) kinderen, studenten, alleenstaanden, tweeverdieners en senioren.

Dagelijkse klusjes

Met de dagelijkse klusjes houd je de boel onder controle. Door deze klusjes dagelijks te doen houd je de vaat bij, het aanrecht schoon, vervang je de thee- en vaatdoek, zet je de ramen open en laat je de bedden luchten om ’s avonds weer in een fris bed te stappen en ruim je losse rommeltjes weg. Je hoeft bij het basis huishoudschema dus niet het dagelijks huishoudschema te volgen, maar alleen de dagelijkse klusjes van het basisschema.

Deze klusjes doe je 1 of meerdere keren per week

Eén of meerdere keren per week voer je de volgende taken uit: je geeft de WC een opfrisbeurt, de wastafel en spiegel maak je schoon, bad en/douche met de bad- of douchetegels afspoelen, planten water geven, wassen en vouwen/strijken en stofzuigen en/of dweilen.

Weekklus

Bij de weekklus neem je elke week een taak grondig onder handen. De ene week sop je boven of in een flat de badkamer, overloop en slaapkamers, de andere week maak je beneden schoon of in een appartement de hal, woonkamer en keuken. Heb je een aparte WC neem deze dan mee bij de hal, keuken en woonkamer. De weekklussen komen in het basis huishoudschema minder vaak voorbij dan bij de andere huishoudschema’s.

Tuin, berging, balkon en auto

De berging komt een keer per jaar op het schema te staan. De auto eens in de twee maanden en maandelijks komen de klusjes op het balkon en de tuin op het basis huishoudschema te staan.

Reminder

Ook bij het basis huishoudschema ontvang je de wekelijkse reminder. Dat kan variëren van meer tijd voor jezelf, de tandenborstels vervangen, afspraak maken voor onderhoud van de CV-ketel en het controleren van je wekelijkse afspraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons op

Gerelateerde artikelen

naar de schema’s

dagelijks huishoudschema

plan van aanpak

Print Friendly, PDF & Email

Pin It on Pinterest

X