Je bent toe aan een nieuwe badkamer
Gepubliceerd op: 22 augustus 2022

Als je een nieuwe badkamer in gaat richten, moet je veel belangrijke knopen doorhakken. Bij het doorhakken van deze knopen moet je vooral goed naar je wensen kijken. Wat vind je belangrijk in je nieuwe badkamer? Op welke manier wil je van je nieuwe badkamer genieten? En aan welke elementen ben je bereid om veel geld uit te geven?

Bij het nadenken over dergelijke vragen stuit je al snel op bepaalde badkamerelementen. Dit kunnen elementen zijn die je als een leuke toevoeging ziet, maar het kunnen ook elementen zijn die onmisbaar geacht worden in je nieuwe badkamer. Dat laatste geldt voor onder meer onderstaande elementen.

Douche + bad

In een moderne badkamer zijn een douche en bad onmisbaar. Zeker een douche kan in geen enkele badkamer ontbreken. Over een bad kan nog gediscussieerd worden, maar toch kiezen veel huishoudens tegenwoordig voor een bad.

Dit komt onder meer door het gemak van een bad. Je kunt heerlijk in een bad liggen, tot rust komen en bijvoorbeeld naar een filmpje kijken. Daarnaast is een bad van grote invloed op de uitstraling van je badkamer.

Kijk maar eens naar het aanbod van vrijstaande baden; deze baden zijn een lust voor het oog. Door zo’n bad in je badkamer te zetten, creëer je een prachtige eyecatcher in je badkamer.

Wastafel(s)

Uiteraard heb je in elke badkamer ook één of meerdere wastafels nodig. Hoeveel wastafels je precies nodig hebt, is afhankelijk van twee aspecten:

  • De aanwezige ruimte in je badkamer. Heb je niet al te veel ruimte in je kleine badkamer? Dan kun je wellicht beter voor één wastafel kiezen.
  • De hoeveelheid personen. Woon je alleen? Dan lijkt het ook enigszins overbodig te zijn om voor twee wastafels te kiezen. Als je echter een groot gezin hebt, is de keuze voor twee wastafels de meest logische keuze.

Badkamermeubel

In een badkamer heb je niet alleen een wastafel nodig, maar ook voldoende opbergruimte. Die opbergruimte creëer je door één of meerdere badkamermeubels in je badkamer te verwerken.

Het leuke hierbij is dat je uit veel soorten meubels kunt kiezen. Je kunt voor een wastafelmeubel kiezen, maar je kunt ook voor een vrijstaand badkamermeubel kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van de indeling van je badkamer. En daarmee ook van de aanwezige ruimte in je badkamer.

Fraaie tegels

Tot slot is het in elke badkamer zaak om voor fraaie tegels te kiezen. De tegels zorgen voor het gewenste gemak in de badkamer én dragen flink bij aan de uitstraling. Leg maar eens zwarte en lichter gekleurde tegels naast elkaar; je ziet direct dat de kleur van grote invloed is op de algehele uitstraling.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X