De authentieke Italiaanse warme chocolademelk is niet te vergelijken met de ‘gewone’ chocolademelk. De cioccolata calda is wel erg machtig en met een klein kopje heb je ruim voldoende om aan je chocolade behoefte te voldoen. En dat is maar goed ook, want er gaat maar liefst 75 gram pure chocola in één kopje. Maar eerlijk is eerlijk, deze chocolademelk is wel heel erg lekker.
De Italiaanse warme chocolademelk maak je met pure chocolade. Je kunt de cioccolata naar smaak wat zoeter maken door er glazuursuiker aan toe te voegen. Je neemt daarvoor 100 gram gezeefde poedersuiker en mengt dit in een kommetje met het eiwit van één ei.
En zo maak je de authentieke Italiaanse chocolademelk of de cioccolata calda
- Breng een pan met water aan de kook. Gebruik een pan waar een kom in past om de cioccolata clada te maken.
- Had de pure chocolade in stukjes met bijv een hakmolen.
- Meng de gezeefde poedersuiker met het eiwit.
- Wanneer het water bijna kookt het vuur laag draaien.
- Doe de melk en de gehakte chocolade in de kom en zet deze in de pan met water. Het water mag de kom net niet raken.
- Doe er naar smaak wat glazuursuiker bij. Begin met 15 tot 20 gram. Je kunt straks altijd meer toevoegen.
- Als je van kaneel houdt kun je een kaneelstokje met de melk mee verwarmen en/of naar smaak kaneel toevoegen.
- Wie van marsmellows houdt kan de chocolademelk daarmee aankleden.
- Wil je het extra mooi doen, smelt dan nog wat pure chocolade en roer dat door de glazuursuiker.
- Besprenkel de marsmellows met het chocolade glazuursuiker.
- En nu lekker genieten van je Italiaanse warme chocolademelk!
Ingrediënten
2/3 personen- 200 ml volle melk
- 150 gram pure chocolade
- 110 gram poedersuiker
- 1 eiwit (van 1 ei)
- optioneel:
- marsmellows
- kaneelstokje en/of kaneel naar smaak
- ca 25 gram gesmolten pure chocolade
0 reacties