Hoe zorg je ervoor dat je altijd online kunt zijn?
Gepubliceerd op: 25 november 2021

Zeker nu we steeds vaker thuis zijn gaan werken, is een goede internetverbinding van groot belang geworden. Om te werken, en deel te kunnen nemen aan alle videocalls die daarbij komen kijken. Maar ook om te ontspannen, als het werk erop zit.

Door lekker te gamen, te appen of om video’s te streamen. Allemaal zaken waarvoor je het internet nodig hebt, waardoor het extra frustrerend is als de boel niet goed werkt. Hoe kun je voorkomen dat je vaker dan je lief is met storingen te maken krijgt, en urenlang offline bent?

Kies voor betrouwbaarheid

De ene provider vergelijken met de andere kun je op basis van heel veel gronden doen. De prijs, die staat vaak centraal. Logisch, want niemand wil meer betalen dan nodig is.

Maar jouw internet vergelijken met dat van andere aanbieders kan ook op een andere manier. Zeker als het van groot belang is dat je altijd online kunt zijn, is de prijs misschien niet het belangrijkste punt waar je naar moet kijken. Betrouwbaarheid en stabiliteit zijn dan betere punten om je vergelijking op te baseren.

Het lastige is dat dit minder gemakkelijk gaat dan het vergelijken van de prijzen. Waar je van de huidige prijzen voor abonnementen altijd wel een kant-en-klaar overzicht kan vinden, is dat van de stabiliteit en betrouwbaarheid van een netwerk minder makkelijk en ook minder objectief te vinden. Toch is het goed om er wat research naar te doen. Natuurlijk, je zal over iedere provider wel negatieve reviews kunnen vinden, mensen luchten graag hun hart als het even niet lekker loopt, maar door hier kritisch naar te kijken kun je vaak wel een beeld krijgen van hoe betrouwbaar een provider zo’n beetje is.

Probeer altijd een back-up-plan te hebben

Is het echt van heel groot belang dat je altijd online kunt zijn? Kun je je werk niet verrichten als je internetverbinding niet goed werkt, en heb je op dat moment een groot probleem? Dan is het geen overbodige luxe om voor jezelf een back-up-plan klaar te hebben liggen.

Als je internetverbinding een storing heeft, kun je niet op de reguliere manier verbinding maken. Het is dan fijn om op je telefoon een goede 4G verbinding te hebben, zodat je deze als het ware als modem kunt gebruiken. Niet ideaal, maar wel een goede oplossing bij noodgevallen. Je kunt er om die reden voor kiezen om je mobiele abonnement bij een andere provider dan waar je je internetverbinding afneemt af te sluiten. Mocht er dan een hele grote storing zijn, waarbij alle diensten van de provider problemen vertonen, kun je via het mobiele netwerk van een andere aanbieder alsnog online.
Categorieën

Download onze app

Product van de maand
Nieuwsbrief en schema’s

Schrijf je nu in! 
* Deze velden zijn verplicht
Huishoudschema's 
Informatieve nieuwsbrieven 
Laat je huishouden op rolletjes lopen 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

X